Bliv dit alkoholmisbrug kvit

26 februar 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et misbrug og det er uanset om det er et alkoholmisbrug, stofmisbrug eller et helt tredje er det muligt at få gratis hjælp på et af de mange behandlingscentre, der findes rundt omkring i landet. I princippet kan de alle hjælpe dig, men det er altid en god ide at vælge et behandlingscenter, der er har dit misbrug som speciale. Det kunne f.eks. være et alkoholmisbrug.

For at kunne modtage gratis behandling er det nødvendigt at du oplyser dit cpr-nr. Det skyldes udelukkende at det er din kommune der skal betale for din behandling og de skal juridisk koble en betaling sammen med et cpr-nr. Har du ikke lyst til oplyse dit cpr-nr. kan du vælge at forblive anonym, men så skal du selv betale for opholdet.

alkoholbehandling

Ikke bare et par piller

Når du kommer i behandling for et alkoholmisbrug modtager du ikke bare et par antabuspiller og så burde det være nok til at du ikke længere har et misbrug. Sådan var det tidligere, men ikke længere. I dag ved man at et misbrug er langt mere kompliceret. Der er det fysiske misbrug og så er der årsagerne til misbruget. Får man ikke bearbejdet årsagerne, er der stor risiko for at man får et tilbagefald.

Derfor arbejdes der mindst lige så meget med årsagerne og med at give misbrugeren nogle værktøjer, så det bliver nemmere at klare de udfordringer som følger med i at være voksen og have en dagligdag.

Den sidste del af en behandling sker når behandlingen i princippet er slut. Det kaldes efterværn. Her bakkes der op så en tidligere misbruger ikke vender tilbage til gamle vaner. Ofte er der brugt mange timer dagligt på ens misbrug og ens venner består af ligesindende. Så der skal skabes nye vaner og der skal findes nye venner. 

Flere Nyheder