Er en fynsk gulvafslibning anderledes end andre?

23 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der findes stolte fynske traditioner, og så er der ting på Fyn, som man kun man opleve her.

Desuden er der lækkerier, madretter, bagværker og andet, som der hører Fyn til, som nogle er villige til at rejse langt for at kunne opleve.

Man vil endda mene, at der skal en ægte fynbo til at lave den slags, før det er helt korrekt, men hvis det skal gøres på den rigtige måde, så skal det faktisk laves på Fyn, vil andre påstå.

Men verden er i opløsning på den måde, så man kan efterhånden spørge sig selv, om det ikke er nok, at en person er født på Fyn til at være “rettigheden” til at lave nogle specielt fynsk – eller kan det ikke bare være nok, at man er fra Fyn?

gulvafslibning på Fyn

Eller kan mindre gøre det?

I samme ombæring kan man så ende med at spørge, om der findes sådan noget specifikt som en fynsk gulvafslibning, og hvordan man laver sådan en?

Ikke en særlig fynsk gulvafslibning som sådan

Det skal da ikke kunne udelukkes, at der er nogle gulvafslibere på og fra Fyn, som der har deres måde at afslibe på, men det er ikke sikkert, at det på nogen måde gør det til en særlig fynsk slags, da den slags sagtens kan findes andre steder i landet.

Og hvis den måde er den bedste at gøre det på, så er det jo bare med at udbrede den; og hvis det omvendt ikke er en særlig god metode, så er det nok en god idé at se at få udskiftet den til noget bedre.

Hvis man ser sådan noget som Gulvkanonen priser på en gulvafslibning, så kan man være helt sikker på, at man hver gang bruger den bedste afslibningsmetode, om nogle så vil kalde den særligt fynsk eller ej.

Flere Nyheder