Få en gratis høretest hos Audika Randers

Få en gratis høretest hos Audika Randers

Det er hårdt at tabe hørelsen. Når først hørelsen er væk, er der ikke så meget man kan gøre for at få den tilbage – ud over at anskaffe sig et høreapparat. Derfor gælder det om at passe på din sunde og gode hørelse, så længe man har den.

Beskyt dine ører, som du beskytter dine øjne

Vi er meget tilbøjelige til at negligere hørelsen, mens vi beskytter synet efter bedste evne. Vi bruger sikkerhedsbriller på risikofyldte arbejdspladser og nytårsaften, når vi fyrer krudt af. Vi bærer solbriller om sommeren for at beskytte de sarte nethinder mod solens skarpe lys, som kan nedbryde cellerne og udrette store skader på synet. Og oplever vi nedsat syn, tager vi straks til øjenlægen eller optikeren for at høre, om der kan rettes op på det. Hvis vi virkelig havde en erkendelse af, at vore ører faktisk er lige så følsomme, ville vi nok ikke udsætte dem for de belastninger, de skal lægge ryg – eller øren – til i det daglige: Høje lyde på arbejdspladsen, støj fra trafikken, og øredøvende musik fra hovedtelefoner. Og som om alt dette ikke var nok, går vi også til larmende koncerter, og udsætter ganske frivilligt ørerne for ødelæggende larm i meget høje doser. Hvis vi samtidig til hverdag tænkte over, hvor invaliderende, det er at have nedsat hørelse (eller være helt døv), ville vi nok beskytte ørerne i lige så høj grad som vi beskytter øjnene. Dette gælder især mennesker, so arbejder på meget støjende arbejdspladser eller til dagligt færdes i larmende miljøer.

Høretest og høreapparater hos dit hørecenter

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, er det måske på tide at få testet din hørelse. Måske er du slet ikke opmærksom på, at et delvist høretab har sneget sig ind på dig – måske er du i farezonen for at udvikle en varig høreskade, som for eksempel den plagsomme tinnitus. Kig ind til dit hørecenter Audika Randers og bestil tid til en gratis høretest!