Få testet din hørelse for skader og høretab på dit hørecenter Esbjerg

Få testet din hørelse for skader og høretab på dit hørecenter Esbjerg

Hørelsen er en af de vigtigste sanser, du har. Desværre er det ikke altid, man er lige opmærksom på at passe godt på den. I det daglige beskytter vi øjnene mod solens stråler med solbriller, og nytårsaften mod flyvende fragmenter af fyrværkeri med beskyttelsesbriller. Hørelsen får sjældent samme beskyttelse og opmærksomhed. Vi opdager ofte først, at hørelsen eller dele heraf er gået tabt, når det er for sent.

Hvad sker der, hvis jeg ikke beskytter mine ører?

I dagligdagen udsættes vi alle for en del støj – nogle mere end andre. Visse faggrupper er i risikozonen for at udvikle høreskader eller miste hørelsen, hvis de ikke beskytter hørelsen. Det kan for eksempel dreje sig om håndværkere, medarbejdere i industrien, eller sågar børnehavepædagoger og -medhjælpere samt musikere. Personer, som arbejder inden for disse faggrupper, vil typisk være udsat for støj, som ligger over grænseværdien for, hvad Arbejdstilsynet betegner som skadeligt for hørelsen, i flere timer hver dag. Dette slider på ørerne – og så slides de små fimrehår, som bærer lyden frem til det indre øre, op. Så oplever vi enten tinnitus – en konstant hyletone, ringen eller susen, som kan virke ekstremt belastende, eller et helt eller delvist høretab. Og de små fimrehår vokser ikke ud igen. Dette kan betyde, at du får brug for høreapparat, selv om du ikke er særligt gammel.

Find ud af, om du skal have høreapparat, med en gratis høretest

Til alt held er moderne høreapparater meget mere avancerede, end de, du måske husker fra dine bedsteforældre. Selv om du aldrig får din naturlige hørelse tilbage, kan et høreapparat hjælpe dig i hverdagen – du vil kunne deltage i samtaler uden at miste tråden, og orientere dig i trafikken. Hvis du har mistanke om, at du kunne have idt høretab eller har fået tinnitus, kan du få det testet på dit Audika Hørecenter Esbjerg