Find de bedste 3 lags-mundbind online

04 august 2020 Astrid Pedersen

Når influenza eller forkølelses sæsonen sætter ind, vil rigtig mange mennesker blive syge. Dette skyldes at vi færdes mange af de samme steder – for eksempel offentlig transport – i stort anfald. Og dertil kommer at de færreste mennesker bærer mundbind selv om de er syge.

Hvorfor virker mundbind mod smitte?

Indledningsvis skal det slås fast at mundbind ikke beskytter dig mod smitte fra andre mennesker. Måden hvorpå mundbind virker mod smitte med virus og bakterie infektioner er ved at beskytte andre mennesker imod smitte fra en syg person. Det er altså den smittede som beskytter andre mennesker ved at iføre sig et engangs mundbind inden han eller hun går ud.

Derved udgør mundbind den næstmest effektive beskyttelse mod viderebringelse af smitte. Det er selvfølgelig optimalt at man som smittet med forkølelse eller med influenza holder sig inden døre indtil man ikke længere bærer rundt på smitten. Det er dog urealistisk at forestille sig at man skal kunne blive hjemme i fjorten dage eller mere uden at få brug for at komme på apoteket, til lægen, eller i supermarkedet for at købe ind. Og i så tilfælde bør man bære mundbind.

Influenza og forkølelse smitter nemlig gennem spyt dråber som spredes fra næsen og svælget ved nys eller hoste. Disse små dråber, som kaldes aerosoler, er så lette at de kan blive hængende i luften i lang tid, hvor de kan blive indåndet af andre mennesker.

Således kan du faktisk smitte rigtig mange mennesker i løbet af en indkøbstur eller om bord på en bus. Derfor bør du bære mundbind, som på effektiv vis kan standse aerosol skyen og dermed stoppe smitten i at brede sig. Så har du gjort dit for at bryde smittekæden og dermed lette smitte trykket.

Du kan finde moderne mundbind 3 lags i den online shop på Testsmart.dk

Flere Nyheder