Hvad skal du huske inden du låner penge?

14 april 2020 Lotte Hindsberg
Hvad skal du huske inden du låner penge?

 I dag er det meget lettere at låne penge end tidligere. Før var det kun muligt at gå i en traditionel bank, hvis du havde brug for at låne penge. Med internettet er det i dag blevet langt nemmere at låne penge. Der er en stor forskel i, hvordan en almindelig bank låner penge og en online bank. En traditionel bank tager ofte flere uger at gennemgå en låneansøgning og kræver ofte sikkerhed. En online bank spørger ikke om hvad du skal bruge pengene til, de beder ikke om sikkerhed og du har ofte svar på din ansøgning indenfor minutter. Et online lån er ofte kendetegnet ved, at det er små beløb med meget kort løbetid. Vil du låne til et hus eller en bil, er det en traditionel bank du låner hos.

Husk at lægge et budget 

Inden du underskriver et lån er det vigtigt at du har et overblik over din økonomi. Hvad har du af indtægter og hvad har du af udgifter. Forskellen er reelt det du kan bruge til at afbetale et nyt lån. I midlertid er det de færreste, der trives ved ikke at have penge til at gå på bar eller mødes med venner til en kop kaffe i ny og nær og derfor er det vigtigt at lægge et budget, der gør det muligt. Det er også en god ide at sætte penge af til uforudset udgifter.  

Ansøg om flere lån

Når du søger og især hvis du søger online, som er nemt og hurtig,t så brug de ekstra minutter på at søge mindst 3 lån. Det sikre at du ikke får det dyreste lån der er. Du skal kigge på hvad er lånets ÅOP, rentesats og låne betingelserne. Vælg det lån der giver dig de bedste låne betingelser. Der er ingen grund til at betale mere end nødvendigt for et lån.

Flere Nyheder