Når tiden er kommet til at lægge hobbyen på hylden

20 december 2019 Anders Lundtang Hansen
Når tiden er kommet til at lægge hobbyen på hylden

Hvorfor skulle der dog være en grund at lægge ens hobby på hylden for bestandig, hvis man stadig finder interesse i den?

Jo, det kan der faktisk være flere årsager til, hvor man er nødt til at stoppe, mens legen er god – eller den netop er ved at tippe over til det negative, som man bare selv glemmer at holde øje med.

Det er nogle af de argumenter, som vi vil komme ind på i den her artikel, hvorfor du måske vil opdage, at nogle af tingene passer på dig, så du måske selv bliver nødt til at tage din hobby op til revision og finde en ny – eller måske helt holde dig fra at have en hobby i et stykke tid.

En grund netop være, at man bruger for meget tid på den her hobby, så man negligerer ting som arbejde, familie og venner. Man tænker ikke over det i starten, men langsomt og sikkert går al ens fritid til disse ting.

Et andet problem kan nok også være økonomien, for man kan have en dyr hobby, som man dyrker lidt for meget, så man ender med at bruge for mange penge i den retning, som måske skulle have været gået til ferie eller udgifter, man ikke altid kan regne med.

En anden ting, som man måske især sjældent selv kan se, er, hvis man nu har sat ambitionsniveauet højt for, at den hobby skal føre noget stort med sig, men man så reelt stagnerer, men man nægter at se det og tror, at ens store gennembrud er lige om hjørnet.

Så er det måske bedst, at den illusion brister tidligere, end at du ender med at stirre dig blind på en drøm, der aldrig går i opfyldelse.

Ens hobby skal jo gerne fylde en med glæde og ikke mani og søvnløse timer.

Flere Nyheder